Редактор: e-mail: Снимка ПиксабейВ близко бъдеще Швеция може да бъде подложена на

...
Редактор: e-mail: Снимка ПиксабейВ близко бъдеще Швеция може да бъде подложена на
Коментари Харесай

Главнокомандващият на армията на Швеция: Русия може да ни нападне

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Пиксабей

В близко бъдеще Швеция може да бъде подложена на въоръжено нахлуване от страна на Русия. Това мнение беше изразено от Микаел Бюден, главнокомандващ на въоръжените сили на скандинавската страна.

" Не можем да изключим въоръжено нахлуване. Русия подкопава структурите за сигурност в Европа ", цитира Aftonbladet думите на Бюден.

На първо място Швеция би трябвало да се опасява от " хибридни и нелинейни " офанзиви от страна на Руската федерация, акцентира началникът. Във връзка с това той прикани както военните, по този начин и гражданските организации да стартират взаимна подготовка за съдбоносен отговор на провокациите на Москва. Същевременно Буден прикани за усилване на отбраната на киберсигурността.

По-рано НАТО заплаши да отговори на възходящата военна мощност на Русия. Генералният секретар Йенс Столтенберг съобщи, че за първи път от доста време насам, след години на бюджетни съкращения, членовете на алианса са почнали да влагат в укрепването на груповата защита, написа Life.ru.

Превод: „ Петел “

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР